Fedezd fel hazánk egyik legszebb városát!

Talán eddig még sohasem jutott eszedbe, hogy felfedezd Magyarország csodás tájait, városait, azonban ehhez soha nincs késő, és a mostani is van olyan jó alkalom, mint bármelyik másik. Ideális úti cél lehet például Székesfehérvár, az ország egyik legszebb városa. A dinamikusan fejlődő település számtalan látnivalóval és programmal vár.

Amennyiben Budapestről érkezel, az M7-es autópályán akár már harminc perc autózás után elérhető Székesfehérvár. És ha már arra jársz, mindenképpen érdemes útközben megnézned az autópálya közelében látható Miska huszár szobrát. A tizenhárom méter magas műalkotás a világ legnagyobb huszárszobra.

Akár csak egy hétvégére érkezel, akár hosszabb időre, elengedhetetlen egy Apartman, szállás Székesfehérvár területén, ahol kényelmesen megszállhatsz. A Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár a város szélén vár, a Harmatosvölgy lakónegyedben, egy új építésű épületben. Minden irányból rendkívül könnyen megközelíthető, ráadásul egy Auchan áruház is a közelében van. Mindez persze nem érne semmit, ha az apartman nem lenne kényelmes és otthonos, de természetesen erről szó sincs. A kulturált szállás többek között csendes és tágas fürdőszobával, jól felszerelt konyhával és kényelmes hálószobával várja a vendégeket, akiknek a korlátlan és ingyenes wifit, a légkondicionálást és a sokcsatornás TV-t sem kell hiányolniuk.
És hogy miért épp Székesfehérvárat válaszd? Számtalan oka van, például láttad már a Bory-várat? A gyönyörű épület önálló műalkotás, és egyben számos kortárs szobor és festmény otthona is. Székesfehérvár a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa volt, emellett koronázóváros is. Gazdag történelmének emléket állítva készült el 1943-ban a Fehérvári jog, avagy Országalma. Ez egy vörösmárványból faragott díszkút, ami ma is remek állapotban van.

Székesfehérvár híres és népszerű látnivalója a Virágóra is. Ez egy nagyméretű, virágokkal borított számlapból, és egy, a mutatókat működtető, föld alatti mechanizmusból áll. Tavasztól őszig mutatja a pontos időt és a dátumot.

A sor persze még hosszasan folytatható, hogy miért is éri meg a királyok városában üdülni, azonban a legjobb, ha csodáit magad fedezed fel!

Posted in Egyéb kategória